Uamea uamea uamea fa'a'u'u vevela ma le laupepa

u'amea u'amea, o se 'ie u'amea manifinifi e fufui i totonu o le ta'ele o le zinc u'amea e pipii ai se vaega o le zinc i luga.E masani lava ona gaosia e ala i le faagasologa galvanizing faifai pea, o lona uiga, o le ipu uamea uʻamea o loʻo faʻaauau pea ona fufui i totonu o se tane faʻapipiʻi ma le zinc uʻamea e fai ai ipu uamea uʻamea;pa'u uamea fa'ameamea.O lenei ituaiga u'amea u'amea e faia foi e ala i le vevela vevela, ae fa'amafanafana i le tusa ma le 500 ℃ i le taimi lava e sau ai i fafo mai le tane, ina ia mafai ai ona fausia se ata u'amea o le zinc ma le u'amea.Leneiu'amea uameae lelei le pipii vali ma weldability.
(1) Faʻapipiʻi masani faʻapipiʻi faʻapipiʻi

I le fa'agasologa masani o le fa'amaua'iina o le fa'a'apa o le zinc, e tupu sa'oloto le fatu o le zinc ma fausia ai se pa'u ma le fa'avasegaina o le spangle.

(2) Fa'aiti'itia le fa'apipi'iina o le spangle

I le taimi o le fa'amaua'iina o le fa'asala o le zinc, o fatu o le zinc e fa'agata fa'agata e fai ai se pa'u spangle e la'ititi e mafai.

(3) Leai se pa'u pa'u e sa'oloto

E ala i le fetu'una'iga o le vaila'au o le vaifofo fa'apipi'i, e leai se va'aiga o le spangle va'aia ma se fa'aofuofu toniga i luga.

(4) fa'apipi'i u'amea fa'a'u'amea fa'apipi'i u'amea

O togafitiga vevela e faia i luga o le u'amea u'amea pe a uma ona ui atu i totonu o le taele galvanizing, ina ia mafai ai e le faʻapipiʻi atoa ona fai se mea faʻafefiloi o le zinc ma le uʻamea.O foliga vaaia o lenei paʻu e lanu efuefu pogisa, e aunoa ma se luster uʻamea, ma e faigofie ona paʻu i le taimi o le faʻagasologa o faiga sauā.Se'i vagana ai le fa'amamāina, fa'alavalava e mafai ona vali sa'o e aunoa ma se isi togafitiga.

(5) faʻapipiʻi eseese

Mo itu uma e lua o le u'amea uamea, e mana'omia ni fa'alavalava e eseese le mamafa o le pa'u zinc.

(6) Pasi lamolemole pa'u

O le pa'u o le pa'u o se faiga ta'avale malulu ma sina fa'aletonu laitiie uamea uameamo se tasi pe sili atu o fa'amoemoega nei.

Faʻaleleia foliga vaaia o laupepa uʻamea uʻamea pe talafeagai mo faʻaofuofu teuteu;fa'aitiitiina mo sina taimi le fa'alavelave o laina fa'ase'e (Lüders lines) po'o fa'ai'u na gaosia i le faagasologa o mea ua mae'a, ma isi.


Taimi meli: Tes-16-2022